در گفتگو با دکتر فریبرز مسعودی تشریح شد:

اقدامات کلیدی پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی

1076 بازدید

از تاسیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی بیش از چند سالی نمی گذرد اما با تکیه بر تجربه و پیشینه بیش از 7 دهه دانشگاه، در سه سال اخیر پارک در جایگاه بالایی قرار گرفته است. از طرفی هیات رئیسه و شورای فناوری پارک بر این باورند که پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی به عنوان یکی از پارک‌های دانشگاه‌های برتر کشور وظیفه دارد تا در تحقق نسل چهارم دانشگاه نقش اساسی داشته باشد؛ از این‌رو به عنوان پارک پیشرو اقدام های جدیدی را انجام داده و با برنامه ای مدون در حال فعالیت است. دکتر فریبرز مسعودی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌و‌گو با روابط عمومی برخی از دستاوردهای پارک را برشمرد.

​​​​​​​

  • آقای دکتر این روزها شاهد هستیم که درقسمت های مختلف دانشگاه شهید بهشتی فضاهای نوآوری مختلفی ایجاد شده است. آیا این مراکز با پارک علم وفناوری ارتباطی دارند؟

بله، طی سالهای گذشته فضای فیزیکی پارک توسعه قابل توجهی داشته است. پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی از مساحت 9542 متر مربع در سه سال گذشته با احداث برج نوآوری و با تاسیس مراکز نوآوری در دانشکده ها و پژوهشکده های دانشگاه، فضای فیزیکی خود را به میزان 942/23 مترمربع ارتقا داده و ده هکتار زمین در پردیس شهید عباسپور نیز مصوب هیئت امنا دارد و همچنان طرح توسعه فیزیکی ادامه دارد. نواحی نوآوری نیز برای پارک تعیین و اقدام برای ثبت آنها انجام شده است.

  • آیا به همین نسبت زیست بوم نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه توسعه داشته است؟

پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی به استفاده از توان و تجربه بخش های علمی دانشگاه توجه نموده و با ایجاد 24 مرکز نوآوری و کارآفرینی و اشتغال در دانشکده ها و پژوهشکده های دانشگاه، زیست بوم نوآوری کارآفرینی و اشتغال را در تمام دانشگاه توسعه داده است. در حال حاضر 56 شرکت در این مراکز مشغول فعالیت هستند و بستری مناسب برای طرح ایده و عملی نمودن آنها با همکاری اساتید و دانشجویان بوجود آمده است. شایان ذکر است با همکاری سه شرکت برتر مستقر در این مجموعه مصوبه تاسیس مراکز نوآوری تخصصی در حوزه فنی مهندسی، گوهر شناسی، بهینه‌سازی مصرف انرژی اخذ شده است.

  • در این توسعه چقدر سهم مجموعه‌های نوآور سرشناس دیده شده ؟ آیا شرکت‌های بزرگ هم  در پارک جذب و استقرار داشته اند؟

به منظور ارتقای سطح فعالیت های پارک در سه سال گذشته، اقدام به جذب شرکت های بزرگ در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی شده است. در این راستا شرکت هزاردستان (دیوار) از اسفندماه سال 1401 و شرکت های دیجی کالا، اسنپ و .... نیز در سال جاری در این مجموعه مستقر و فعالیت می نمایند. زمینه تعامل این شرکت ها با بخش های مختلف فراهم و در حال اجرا است.

  • آیا از نظر درآمد اختصاصی هم پارک موفقیتی داشته است؟

بله، پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی با برنامه ریزی و اجرایی نمودن آن، درآمد اختصاصی خود را در سال گذشته 70 برابر و به مبلغ بیش از 70 میلیارد تومان در سال 1402 رسانده و پیش بینی درآمد حدود 200 میلیارد تومان را برای سال 1403 دارد.
آقای دکتر، پارک در زمان حضور شما در جایگاه ریاست، برنامه تحولی و راهبردی ویژه ای را پیش برده است؟
پارک علم و فناوری دانشگاه با توجه به اسناد بالادستی، ماموریت پارک های دانشگاهی، رصد تحول آموزش عالی، صنعت و با توجه به توسعه پایدار، تعریف کامل‌تری از ارتباط با صنعت در طراحی به نام «طرح پنتا» را ارائه و اهداف کاربردی دانشکده و پژوهشکده ها را تعیین و متقابلا نیازهای جامعه و صنعت را بررسی نموده  و برنامه توسعه راهبردی خود را تدوین نموده و در حال اجرا است. با توجه به تدوین برنامه تحولی دانشگاه در سال گذشته، اقدامات اجرایی در این برنامه منعکس و در حال انجام است.

  • در اجرای اهداف راهبری تلاش کرده اید از مشارکت شرکت های مستقر بهره‌مند شوید؟

شرکتهای مستقر در پیشبرد اهداف پارک خود را سهیم دانسته و برگزاری بسیاری از رویدادها و نشست ها و دوره های همسو با اهداف پارک توسط آنها انجام می شود. این رویدادها متأثر از هر سه رکن مراکز آموزشی و پژوهشی و بخش های دولتی بوده و در حاشیه آنها، مسئولیت های اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفته است. نمونه های موفق چنین رویدادهایی، برگزاری رویداد بهینه سازی انرژی توسط شرکت بین المللی ایمرگاز پاد و دو سال متوالی برگزاری رویداد شرکت فنی مهندسی صنعت و دریایی فن آوران سیراف است. شرکت آگه پردازان هوشمند نیز  تعداد بسیاری رویداد از زمان استقرار برگزار نموده است.

  • لطفا چند برنامه شاخص پارک در چند سال اخیر را بفرمایید.

در این مدت تعامل خوبی با انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه داشتیم. با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه، اولین نمایشگاه با همکاری انجمن های علمی برگزار و به دنبال آن با محوریت دانشگاه شهید بهشتی تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت فرهنگی و اجتماعی و معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف در استفاده از توان انجمن‌های علمی در دانشگاه شهید بهشتی امضا شده است. ارتقای زیر ساخت های نرم از جمله برنامه‌های ما بود. چراکه توسعه پارک نیازمند توجه به تدوین و اجرای شیوه‌نامه، آیین‌نامه، دستورهای بخش های مختلف بود که این مهم با تدوین آیین‌نامه و تاسیس، اداره و فعالیت مراکز نوآوری و آیین‌نامه ارزیابی، به‌روزرسانی فرمت قراردادها، به‌روزرسانی سیستم‌های اتوماسیون و آموزش کارکنان انجام شد. همچنین استفاده از توان علوم انسانی دانشگاه هم مورد توجه قرار گرفت. دانشگاه شهید بهشتی دانشگاهی جامع بوده و بخش علوم انسانی آن در کشور سرآمد است. از نظر پارک علم و فناوری این دانشگاه در حوزه توان علوم انسانی، علاوه بر امکان ایجاد شرکت‌های مستقل و بین رشته‌ای، در بخش‌های تربیت مدیر داخلی شرکت‌ها، تجاری‌سازی، اخلاق حرفه‌ای و مدیریت امور مالی و مالیاتی اثرگذار است و در این راستا بوت‌کمپ‌ها و دوره‌های کارگاه‌های آموزشی برنامه‌ریزی شده و در حال اجراست.

  • تاکنون چقدر تلاش کرده اید دستاوردها و اقدامات خوبی که در پارک انجام شده را از طریق روابط عمومی دانشگاه و دیگر راههای ارتباطی منعکس کنید؟

در سال های گذشته پارک علم و فناوری نشست ها و جلسات متعددی با بخش های مختلف صنعت، مراکز دولتی و دانشگاهی داشته و تفاهم نامه های متعددی را امضاء و اجرایی نموده است. انعکاس دستاوردهای پارک علم و فناوری و شرکت های وابسته به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و در دو سال متوالی (1402 و 1403) جایزه روابط عمومی به پارک اهدا شده است.
چقدر خوب که این ارتباط منسجم هم با واحدهای متنوع مستقر در پارک و هم با اجزا و بدنه دانشگاه وجود داشته است.

میتوانید این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید: